Takuu varma lisuke lähes kaikille liharuoille on klassiset valkosipuliperunat. Ne maistuvat hyvin myös kasvisruokien kaverina ja uppoavat monelle myös sellaisenaan.
Vaihtelua saa paistamalla perunat lihaliemeen ja tuhdimpaa annosta kaivatessa, lihaliemestä suurin osa korvataan kermalla.
Mehevimmät valkosipuliperunat saa aikaan valitsemalla jauhoisen perunalajikkeen ja malttamalla kypsyttää niitä tarpeeksi kauan. Jos ei perunalajikkeisiin sen enemmän jaksa perehtyä, kannattaa valita kaupan perunahyllystä punainen pussi.
P.S. Kokeile vaikka hirvipalapaistin kanssa.
P.S. Kokeile vaikka hirvipalapaistin kanssa.
Kermaiset valkosipuliperunat uunissa
Neljälle suursyömärille tai kuudelle pieniruokaiselle
- 1 kg kuorittuja, jauhoisia perunoita (kuorineen paino n. 1,3 kg)
- 1 kokonainen pienehkö valkosipuli (n. 8-10 kpl kynsiä)
- 2 rkl voita
- 1 dl vettä
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl vasikka fondia
- 1 tl (herbamare) yrttisuolaa
- 1 tl hienoa merisuolaa
- jauhettua mustapippuria
Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Lado voideltuun vuokaan.
Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne kattilanpohjalle jossa lisättynä voi.
Kuumenna valkosipulimurska, mutta älä ruskista.
Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne kattilanpohjalle jossa lisättynä voi.
Kuumenna valkosipulimurska, mutta älä ruskista.
Lisää vesi, kerma, fondi, suolat ja pippuri. Kiehauta ja kaada perunoiden päälle.
Paista 200 asteessa yksi tunti.
Ei kommentteja