Nyt veriappelsiinin ja avokadon sesonkiaikaan, on ihanaa korvata tavallinen jogurtti aamupalalla vegaanisella sitrusvanukkaalla. Aikaa ei tämän tekemiseen kauaa mene, ja samalla tulee saatua paljon hyviä vitamiineja.Veriappelsiinissa C-vitamiinipitoisuudet ovat suuremmat kuin tavallisessa keltaisessa appelsiinissa ja avokadosta saa paljon mm. hyviä rasvoja.
Itse en käytä mitään makeutusta tässä ohjeessa, sillä hedelmien oma sokeri on mielestäni tarpeeksi, mutta pieni nokare hunajaa (huom. hunajaa ei lasketa vegaaniseksi) ei sekään ole pahitteeksi, jos makeammasta tykkää.
Sitrusvanukas
1 annosvegaaninen, kananmunaton, gluteeniton, maidoton
- 1 avokado
- 1 veriappelsiinin mehu
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 banaania
Halkaise avokado, poista siemen ja kaiverra lusikalla sisus tehosekoittimeen. Purista sekaan sitruksien mehut ja puolikas kuorittu banaani.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Lisää makeutusta tarvittaessa.
Ei kommentteja