Täällä Uudellamaalla on lunta tullut oikein kunnolla muutaman päivän, ja olipa ihanan näköistä käydä pieni kävelylenkki lumisessa metsässä. Tämän jälkeen maistuu lämmin keitto, ja sen valmistaakin nopeasti kurpitsasta.
Myskikurpitsa on maukas ja helppo kurpitsalajike. Passelin kokonsa puolesta se ei unohdu jääkaapin pohjalle pilaantumaan, kuten isommille kurpitsoille on tapana käydä.
Oman lisänsä tuo pekoni, joka antaa täyteläistä makua ja mukavaa suutuntumaa tuovat pekonin seassa paistetut kurpitsan siemenet. Tällä kertaa jätin kerman pois keitosta ja siksi ruoka kelpaa myös maidottomille.
Lumisen kävelylenkin jälkeen maistuu lämmin, pehmeän täyteläinen keitto.
Lämmin kurpitsakeitto pekonilla
gluteeniton, maidoton
1 iso annos santsilautasella tai 2 pienehköä annosta
- 2 rkl öljyä
- 300 g myskikurpitsalohkoja
- 50 g fenkolia
- 50 g sipulia
- 4 dl kana- tai kasvislientä
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi:
- kurpitsan siemenet
- 70 g pekonia
Kuori ja kuutioi n. puolikas myskikurpitsa. Laita siemenet talteen puhdistettuna.
Leikkaa fenkoli ja sipuli siivuiksi. Kuumenna kasari, lisää öljy ja lisää sipuli, fenkoli ja kurpitsalohkot joukkoon. Freesaa hetki, niin että sipuli pehmenee ja kasvikset saavat hieman väriä, mutta eivät pala.
Kaada kana- tai kasvisliemi joukkoon ja keitä kannen alla n. 15 min. Soseuta ja mausta suolalla ja pippurilla.
Laita kuumalle pannulle kuutioitu pekoni ja kurpitsan lihasta putsatut kurpitsan siemenet. Paista kypsäksi ja tarjoile keiton kera.
[caption id="attachment_2437" align="alignnone" width="630"] Pekonin kanssa rapeiksi paistetut kurpitsan siemenet tuovat mukavaa suutuntumaa.[/caption]
Ei kommentteja