Katso myös vesihauteessa kypsytetty tumma marenki, jos kypsentämätön marenki ei ole mieleesi.
Suklainen uunijäätelö maapähkinävoilla
Neljälle
Jäätelöpohja:
- 0,5 l vaniljajäätelöä
- 0,75 dl maapähkinävoita
- 50 g tummaa suklaata silputtuna
- 2 rkl suklaakastiketta
- 2 rkl kinuskikastiketta
Tumma marenkivaahto:
- 3 kpl kananmunan valkuaisia
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl tomusokeria
Lisäksi:
- 2 kpl suklaamuffinsseja
- vohvelitikkuja
- suklaa- ja kinuskikastiketta
- tomusokeria
- Suklaahippuja
Viipaloi jäätelö kulhoon ja anna pehmitä huoneenlämmössä hetki.
Leikkaa muffinsseista sillä aikaa n. 1-1,5 cm paksuiset kiekot, ja aseta ne pienten uuninkestävien annoskulhojen pohjalle.
Pilko tuma suklaa pieneksi silpuksi Lisää se sitten maapähkinävoin, sekä suklaa- ja kinuskikastikkeen kanssa pehmenneen jäätelön sekaan. Älä sekoittele liikaa, vaan niin, että täytteet jäävät hieman raidoiksi.
Lusikoi jäätelömassa annoskulhoihin muffinikiekkojen päälle. Nosta ne sitten pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
Valmista marenkivaahdolla vatkaamalla tomu- ja fariinisokeri valkuaisten kanssa vaahdoksi. Käytä yleiskonetta tai sähköistä käsivatkainta. Kulhossa ei saa olla yhtään rasvajäämiä tai vettä. Valkuaisten seassa ei myöskään saa olla yhtään keltuaista, sillä muuten vaahto ei ole niin hyvää. Vatkaaminen kestää noin 10-15 min.
Kuumenna sillä välin uunin ylävastus 250 asteeseen.
Lusikoi vaahto pakastimesta otettuiden jäätelöiden päälle. (Voit nostaa uunijäätelöt takaisin pakastimeen myös marengin kanssa, jos haluat tehdä ne vasta myöhemmin.)
Aseta uunijäätelöt pellille ja paista uunissa ylätasolla muutama minuutti, kunnes marenkivaahto saa kauniin värin.
Aseta kulhot annosvadille ja koristele kastikkeilla, tomusokerilla, vohvelitikuilla, sekä suklaasilpulla.
Ei kommentteja