Klassinen murupiirakka muokkaantuu ihanan rustiikkiseksi pienellä ripauksella ruisjauhoja. Häivähdys karamellimaisuutta sadaan käyttämällä taikinaan ruoko- tai fariinisokeria.
Tähän piirakkaan käyvät esimerkiksi kirpakat puolukat, viinimarjat tai hieman makeammat vadelmat.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Rustiikkinen puolukkapiirakka
Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita1,75 dl ruoko- tai fariinisokeria
1 dl ruisjauhoja
2 dl erikoisvehnäjauhoja
* (lue ohje)
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
Lisäksi:
1 tl rasvaa vuoan voiteluun150 - 200 g puolukoita (tuore tai pakaste)
3 rkl sokeria
1 kahvikupillinen alussa varattua murutaikinaa
Mittaa pehmeä voi ja sokeri sekoituskulhoon ja vatkaa sekaisin.
Lisää jauhot ja sekoita murumaiseksi massaksi.
* Ota tässä kohtaa talteen kahvikupillisen verran ( n. 1,25 dl) tätä murutaikinaa ja nosta se jääkaappiin.
Lisää kulhoon lopputaikinan sekaan kananmuna, Vaniljasokeri leivinjauhe ja maito ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Pyörittele puolukoihin 3 rkl sokeria ja ripittele ne taikinan päälle vuokaan.
Nosta jääkaappiin varaamasi murutaikina ja murustele sitä piirakan päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Vinkki: Kokeile piirakkaa myös viinimarjoista, mustikoista tai vadelmista!
Ei kommentteja