Ravustuskausi on täällä, joten nyt on aika muistella, miten ravut keitetään. Perinteisesti rapujen keitinveteen ei tarvitse muuta kuin merisuolaa, tilliä ja ripaus sokeria. Itse tykkään laittaa joukkoon myös valkosipulia, sekä tilkan olutta. Muista pysyä kuulolla, sillä seuraavassa blogipostauksessa kerron oman rapujenkeitto-ohjeeni.
Rapujuhlille on omat klassikkotraditiot, mutta mikään ei estä kokeilemasta myös jotain uutta.
Kokeile rapujen kanssa esimerkiksi kasvispiirakkaa paahtoleivän sijasta, jolloin yhdistelmästä tulee heti paljon ruokaisampi.
Kaikki eivät ole väkevien alkoholijuomien ystäviä, joten snapsit ja viinit voi hyvin vaihtaa kevyeen, rapujen kanssa hyvin maistuvaan, vaaleaan ale- tai lager olueen.
Syöjille varataan rapuveitset, joilla rapujen aukominen on helpompaa. Veitsiä löytyy sesonkiaikaan monista ruokakaupoista suht huokeaan hintaan. Lautasliinoja kannattaa hankkia myös reilu määrä, sillä rapujen syönti on sottaista hommaa.
Kun pöytä on katettu, ei tarvitse muuta kuin hyvää mieltä ja rutkasti aikaa!
Rapujuhlien menu
Alkudrinkki: mojitoa (limettiä, ruokosokeria, mintunlehtiä, vaaleaa rommia, kivennäisvettä, jääpaloja)
Valkosipuliliemessä keitettyjä rapuja, tillisilppua, sitruunalohkoja
Peruna-sipulipiirakkaa
Savulohisalaattia
Paahtoleipää ja voita
Jälkiruoka ja -juoma: unelmatorttua ja marjoja, sangriaa
Valkosipuliliemessä keitettyjä rapuja, tillisilppua, sitruunalohkoja
Peruna-sipulipiirakkaa
Savulohisalaattia
Paahtoleipää ja voita
Jälkiruoka ja -juoma: unelmatorttua ja marjoja, sangriaa
Ei kommentteja