Jouluinen hummus bataatista tai punajuuresta - punajuurihummus - bataattihummus

Bataattihummus punajuurihummus


Nykyaikaisessa joulupöydässä perinteiset laatikkoruoat voi hyvin korvata erilaisilla kasvistahnoilla. Jouluinen hummus saa makua paahdetusta bataatista tai punajuuresta. Kasvistahnat maistuvat loistavasti esimerkiksi joululimpun kaverina.





bataattihummus punajuurihummus

Jouluinen hummus bataatista tai punajuuresta


  • 500 g bataattia tai punajuuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 230 g kikherneitä suolaliemessä
  • 3 rkl tahinia
  • 2 rkl vettä
  • jauhettua mustapippuria
  • 0,75 tl hienoa merisuolaa
  • (Mausta bataattihummus ripauksella kanelia ja punajuurihummus ripauksella rosmariinia)


Kuori ja lohko juurekset. Paahda 250 asteessa uunissa 20-30 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Valuta kikherneet ja kaada ne sekoituskulhoon juuresten ja öljyn kanssa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja lisää myös ne joukkoon suolan, pippurin ja mausteiden kanssa.
Survo soseeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneen teräkulhossa.
Lisää tarvittaessa tilkka vettä notkistamaan massaa.



Punajuurihummus

Ei kommentteja