Keitän puolukkajuoman glögin tapaan tiukaksi mausteiden kera ja laimennan sitten tarpeen ja maun mukaan. Puolukkajuoman pohjaa voi jatkaa esimerkiksi vedellä, viinillä tai tilkalla rommia ja omenamehua.
Puolukkajuoman pohja
Neljälle - kuudelle hengelle
- 400 g puolukoita (pakaste)
- 2,5 dl vettä
- 2,5 dl ruokosokeria
- 3 klp kanelitankoja
- 10 kpl kokonaisia kardemummansiemeniä
- 1 tl kokonaisia neilikoita
- 1 pieni pala tuoretta inkivääriä
- 1 dl rusinoita
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna poreilla kevyesti kannen alla noin 30 min. Puolukoista voi hieman kauhalla rusertaa, jotta niistä irtoaa paremmin mehu.
Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja siivilöi.
Laimenna mieleiselläsi nesteellä, esim. vesi, viini tai rommi-omenamehu yhdistelmällä. Kuumenna ja tarjoile.
Ei kommentteja