Kuuma puolukkajuoma pakkasiltoihin


Kovien pakkasien aikaan iskenyt flunssa saa kyytiä kirpakan makealla puolukkajuomalla. Meidän perheessä on sairasteltu koko vuodenvaihde, ja lämpimät, mausteiset lasilliset silloin tällöin auttaa pahimpaan tukkoisuuteen.

Keitän puolukkajuoman glögin tapaan tiukaksi mausteiden kera ja laimennan sitten tarpeen ja maun mukaan. Puolukkajuoman pohjaa voi jatkaa esimerkiksi vedellä, viinillä tai tilkalla rommia ja omenamehua.



Puolukkajuoman pohja

Neljälle - kuudelle hengelle

  • 400 g puolukoita (pakaste)
  • 2,5 dl vettä
  • 2,5 dl ruokosokeria 
  • 3 klp kanelitankoja
  • 10 kpl kokonaisia kardemummansiemeniä
  • 1 tl kokonaisia neilikoita
  • 1 pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1 dl rusinoita


Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna poreilla kevyesti kannen alla noin 30 min. Puolukoista voi hieman kauhalla rusertaa, jotta niistä irtoaa paremmin mehu.
Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja siivilöi.
Laimenna mieleiselläsi nesteellä, esim. vesi, viini tai rommi-omenamehu yhdistelmällä. Kuumenna ja tarjoile.

Ei kommentteja