Meillä rakastetaan erilaisia kermavanukkaita. Valkosuklaa antaa oman hienostuneen makunsa, joten saat tästä jälkiruoasta varioitua monenlaisia juhlallisia annoksia. Kokeile esimerkiksi tuoreita marjoja tai shampanjassa marinoituja hedelmiä. Itse tein tällä kertaa kerroksellisen jälkiruoan, johon sain vaikutteita hedelmäpommi-jogurtista. Appelsiiniliköörissä marinoidut persikkkakuutiot sopivat loistavasti yhteen valkosuklaavanukkaan kanssa, mutta tarvittaessa voit korvata liköörin appelsiinimehulla.
Valkosuklaavanukas
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 1 tl vaniljapastaa tai 1 vaniljatanko halkaistuina
- 200 g valkosuklaata
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 3 liivatelehteä
Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kiehauta, nosta pois liedeltä ja lisää vaniljapasta, sekä paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele varovasti, jotta valkosuklaa sulaa kuumaan seokseen. Lisää liotetut liivatteet joukkoon. Lusikoita lopuksi mascarpone-juusto ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kaada kahdeksaan annosmaljaan ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Vadelma- ja persikkakerros
- 200 g vadelmia
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 liivatelehteä
- 200 g säilykepersikoita kuutioina
- 3 rkl sokeria
- 1-2 rkl appelsiinilikööriä tai -mehua
Mittaa vadelmat, vesi ja sokeri kattilaan. Anna poreilla n. 5 min. Laita sillä välin liivatelehdet pehmentämään kylmään veteen. Kun marjat ovat kiehuneet, nosta liivatelehdet pois vedestä ja nosta ne vadelmaseokseen. Sekoittele ja anna jäähtyä hieman. Annostele sen jälkeen valkosuklaavanukkaan päälle. Anna jähmettyä vielä muutama tunti.
Valmista sillä aikaa persikkakuutiot. Kuutioi persikat ja mausta sokerilla ja liköörillä. Anna tekeytyä muutama tunti jääkaapissa.
Ei kommentteja