Kahden suklaan Dumle-piirakka


Suureen makea nälkään toimii piirakka, jonka pohjaan sekoitetaan valko- ja tummaa suklaata. Pinnalle ripotellaan puolitettuja Dumleja, sekä hasselpähkinäistä murotaikinaseosta.

Kahden suklaan Dumle-piirakka

Kahdeksalle

200 g pehmyttä voita
1,5dl fariinisokeria
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl hasselpähkinä jauh 60 g
1,5 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilja
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
100 g valkosuklaata
150g tummaa
rasvaa vuoan voiteluun
150 g Dumleja
1 rkl tomusokeria koristeluun

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
  2. Vatkaa pehmennyt voi fariinisokerin kanssa ja lisää jauhot ja hasselpähkinäjauhe.
  3. Ota seoksesta noin 1,5 dl (180 g) jääkaappiin odottamaan ja lisää loppuun taikinaan leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri, kananmuna, sekä maito.
  4. Pilko molemmat suklaat rouheeksi ja lisää taikinaan. Lusikoi taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele pinnalle puolitettuja Dumleja. 
  5. Murustele lopuksi aiemmin jääkaappiin varattu murotaikina ja paista noin 30 min keskitasoa hieman alempana.
  6. Ripottele kypsän piirakan päälle tomusokeria siivilän läpi.


Ei kommentteja