Suureen makea nälkään toimii piirakka, jonka pohjaan sekoitetaan valko- ja tummaa suklaata. Pinnalle ripotellaan puolitettuja Dumleja, sekä hasselpähkinäistä murotaikinaseosta.
Kahden suklaan Dumle-piirakka
Kahdeksalle200 g pehmyttä voita
1,5dl fariinisokeria
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl hasselpähkinä jauh 60 g
1,5 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilja
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
100 g valkosuklaata
150g tummaa
rasvaa vuoan voiteluun
150 g Dumleja
1 rkl tomusokeria koristeluun
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Vatkaa pehmennyt voi fariinisokerin kanssa ja lisää jauhot ja hasselpähkinäjauhe.
- Ota seoksesta noin 1,5 dl (180 g) jääkaappiin odottamaan ja lisää loppuun taikinaan leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri, kananmuna, sekä maito.
- Pilko molemmat suklaat rouheeksi ja lisää taikinaan. Lusikoi taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele pinnalle puolitettuja Dumleja.
- Murustele lopuksi aiemmin jääkaappiin varattu murotaikina ja paista noin 30 min keskitasoa hieman alempana.
- Ripottele kypsän piirakan päälle tomusokeria siivilän läpi.
Ei kommentteja