Bavarois on yksi versio kermavanukkaasta. Herkun alkuperästä ja nimestä on muutama eri versio, mm. Crème bavaroise ja moskovote. Tämäkin resepti kuitenkin juontaa tarinansa Venäjälle vaikka hyvin ranskalainen ruoka onkin. Itseasiassa venäläinen ruokakulttuuri on saanut ranskalaisesta ruoasta paljonkin vaikutteita, kun 1700-luvulla Venäjän tsaari ja muu ylimystö innostui hankkimaan Euroopasta (pääasiassa Ranskasta) kokkeja hoveihinsa.
Monesti bavarois sisältää likööriä, mutta tämä versio on alkoholiton ja makua antaa ihanan mausteinen tähtianis.
Meillä valmistetaan tätä herkkua aina jouluisin jälkiruoaksi. Helppo ja yksinkertainen tehdä valmiiksi jääkaappiin.
Meillä valmistetaan tätä herkkua aina jouluisin jälkiruoaksi. Helppo ja yksinkertainen tehdä valmiiksi jääkaappiin.
Bavarois
- 4 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- 1tl kardemummaa
- 1 tähtianis
- (pala vaniljatankoa)
- 1dl sokeria
- 1 prk mascarpone tuorejuustoa
- 3 kpl liivatelehteä
Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri ja mausteet. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kun kerma-maitoseos on kiehahtanut, nosta kattila pois liedeltä ja lisää liionneet liivatteet massan sekaan. Siivilöi tähtianis ja vaniljatanko pois. Anna jäähtyä noin kädenlämpöiseksi ja lisää mascarpone.
Kaada seos annosmaljoihin ja pistä kelmut päälle. Jäähdytä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mutta tee nämä mieluiten edellisenä iltana.
Tarjoa vadelmamelban tai tuoreiden marjojen kanssa. Myös sokeriliemessä marinoidut marjat tilkalla hedelmälikööriä toimii hyvin.
Kun kerma-maitoseos on kiehahtanut, nosta kattila pois liedeltä ja lisää liionneet liivatteet massan sekaan. Siivilöi tähtianis ja vaniljatanko pois. Anna jäähtyä noin kädenlämpöiseksi ja lisää mascarpone.
Kaada seos annosmaljoihin ja pistä kelmut päälle. Jäähdytä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mutta tee nämä mieluiten edellisenä iltana.
Tarjoa vadelmamelban tai tuoreiden marjojen kanssa. Myös sokeriliemessä marinoidut marjat tilkalla hedelmälikööriä toimii hyvin.
Ei kommentteja