Lanttulaatikko
- 2 kpl lanttuja (n.1,4 - 1,8kg paino kuorineen)
- 100g voita
- 2 dl kermaa
- n. 0,75 dl tummaa siirappia
- 3 rkl korppujauhoja
- 2 tl suolaa
- 0,5 tl jauhettua inkivääriä
- ripaus muskottipähkinää, jauhettua neilikkaa ja valkopippuria
- 2 kpl kananmunan keltuaista
Pinnalle:
- korppujauhoja
- voita
Kuori ja paloittele lantut. Keitä vedessä jossa hieman suolaa noin tunti.
Kaada keitinliemi talteen jos lanttuseosta tarvitsee ohentaa lopussa.
Muussaa lanttu esim. sähkövatkaimella ja lisää kaikki muut paitsi keltuaiset.
Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi lisää keltuaiset ja tarvittaessa n. 1 dl keitinlientä. Kaada massa voideltuihin vuokiin (esim 6 kpl 0,5 litraisia foliovuokia). Ripottele pinnalle korppujauhoa ja painele lusikalla aaltokuvio. Pinnalle muutama pieni voinokare ja 150-175 asteiseen uunin noin kahdeksi tunniksi.
Kaada keitinliemi talteen jos lanttuseosta tarvitsee ohentaa lopussa.
Muussaa lanttu esim. sähkövatkaimella ja lisää kaikki muut paitsi keltuaiset.
Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi lisää keltuaiset ja tarvittaessa n. 1 dl keitinlientä. Kaada massa voideltuihin vuokiin (esim 6 kpl 0,5 litraisia foliovuokia). Ripottele pinnalle korppujauhoa ja painele lusikalla aaltokuvio. Pinnalle muutama pieni voinokare ja 150-175 asteiseen uunin noin kahdeksi tunniksi.
Lanttulaatikon ominainen maku muodostuu pitkästä paistoajasta, joten tässä ei kannata hoppuilla.
Parhaimman tuloksen saa leivinuunissa yön yli paistettaessa miedolla lämmöllä.
Parhaimman tuloksen saa leivinuunissa yön yli paistettaessa miedolla lämmöllä.
Lanttulaatikosta saa gluteenittoman korvaamalla korppujauhon mantelijauholla.
Ei kommentteja