Synttäreistä jäi ylimääräiseksi Marianne-murskaa, jonka tänään käytin makeanhimoissani talviseen kaakaojuomaan.
Kaiken kruunasi kermavaahto ja piparmintun makuinen karamellikeppi.
Kermaa ei kannata erikseen makeuttaa, sillä imelyyttä piisaa kyllä itse kaakaossa ja koristeissa.
Piparminttukaakao
kahdelleKaakao:
- 5 dl maitoa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 dl mariannemurskaa tai muuta piparminttukarkkimuskaa
- 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
Koristeluun:
- Löysäksi vatkattua kuohu- tai vispikermaa
- Karkkimurskaa
- Piparminttu karkkikeppejä
Kaada kattilaan maito ja lisää maissitärkkelys.
Sekoita vispilällä koko aika ja kiehauta, että tärkkelys suurustuu.
Nosta kattila liedeltä ja lisää karkkimurska ja kaakaojauhe. Sekoittele kunnes karkkimurska on liuennut ja kaada mukehin.
Koristele kermalla ja karkkimurskalla. Kermaa ei kannata vatkata liian kovaksi, sillä kova vaahto on vaikeata juoda kaakaon kanssa.
Ei kommentteja