Voiko olla valkosipulia maukkaampaa? Nopeat pihvit saat valmiiksi alle kymmenessä minuutissa, joten kyseessä on ehkä maukkain pikaruoka mitä löytyy.
Raaka-aineluettelokaan ei päätä huimaa!
Valkosipuliset naudanpihvit kahdelle
- 2 kpl (annospainoltaan n. 150-200g) naudanlihapihvi
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 7 isoa valkospulin kynttä
- mustapippuria
- suolaa
- 0,75 dl kuohukermaa
Kuumenna pannu ja pippuroi pihvit sillävälin molemmin puolin. Kuori ja murskaa myös valkosipulit.
Kaada öljy pannulle ja paista pihvin paksuudesta ja haluamasi pihvin kypsyyden mukaan. Ohuille pihveille 3 minuuttia per puoli on jo melkeen liikaa, mutta paksummille se 3 minuuttia on juuri sopiva.
Kun ensimmäinen puoli on paistunut n. 3 minuuttia, ripauta raa'alle puolelle suola ja kaada valkosipulit myös pannuun. Käännä pihvit ja mausta myös kypsä puoli suolalla.
Ota tälle viimeiselle puolelle vain väri nopeasti (n. 1 min) ja kaada sitten kerma sekaan. Anna porista pannun vielä pari minuuttia.
Tarkista suola ja syö vaikka kasvisten kera.
Ei kommentteja