Lusikkaleivät ovat juhlien klassikko. Jouluun sopiviksi ne saat tuunattua luumu-tai omenamarmeladilla ja ripauksella kanelia.
Jouluiset lusikkaleivät
Keksit:
- 120 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin:
- n. 1/4 dl luumu- tai omenamarmeladia
Pinnalle:
- 1 dl hienoa sokeria
- 2 tl kanelia
Kiehauta voi. Nosta jäähtymään ja lisää sokeri ja vaniljasokeri.
Anna jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi, sillä muuten jauhot alkavat kypsyä ja taikinasta tulee klimppi.
Lisää jauho-leivinjauheseos huoneenlämpöiseen voiseokseen.
Tee syväreunaisella teelusikalla pikkuleipiä pellille. Paina taikina sormilla tai kämmentä vasten tiukasti lusikkaan ja luiskauta taikina lusikasta leivinpaperin päälle pellille.
Anna jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi, sillä muuten jauhot alkavat kypsyä ja taikinasta tulee klimppi.
Lisää jauho-leivinjauheseos huoneenlämpöiseen voiseokseen.
Tee syväreunaisella teelusikalla pikkuleipiä pellille. Paina taikina sormilla tai kämmentä vasten tiukasti lusikkaan ja luiskauta taikina lusikasta leivinpaperin päälle pellille.
Paista 175 asteessa 10-12 min.
Ihanaa kun sullakin on joulukalenteri! Näitä on kiva ihastella pitkin joulukuuta ;)
VastaaPoistaJoulukalenteria on kiva tehdä. Mukavaa että on muitakin jouluihmisiä, jotka jaksaa nähdä vaivaa ja fiilistellä blogissa. :))) Viime vuonna jäi harkinta-asteelle, mutta nyt oli pakko tehdä oma kalenteri. :D
Poista