Tästä ei hävikkiruoka parane! |
Mikä sopisikaan paremmin pikkujouluihin, tai vielä paremmin joulun välipäiville! Mahtava hävikkiruoka, johon saa hyvin upotettua rosollin ja kinkun jämät. Voin sanoa, että tämä on suosikki uuniperunan täyte ja ylimääräiset jouluruuat saa hyvin uppoamaan, jos ne perinteisessä muodossa jo alkaa kyllästyttämään.
Uuniperunat kinkku-rosollitäytteellä
Kahdelle
- 2-4 kpl isoa jauhoista perunaa
- voi nokareet paiston jälkeen
Täyte:
- 100 g rosollia
- 100 g kinkkua kuutioina
- 100 g ranskankermaa
- 1 rkl sinappia
- 2 rkl persiljasilppua
- suolaa
- mustapippuria
Laita perunat 200 asteeseen paistumaan tunniksi.
Sekoita sillä välin täytteen kaikki aineet keskenään ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.
Kun perunat ovat kypsiä, tee perunan pintaan ristikkäis viillot ja purista keittiöpyyhkeen välissä perunan rakenne rikki kämmeniä apuna käyttäen. Laita jokaisen perunan keskelle voi nokare.
Tarjoile kinkku-rosollitäytteen kera.
Ei kommentteja