Mummoni tekee ihania possupihvejä porsaan ulkofileestä. Pitkään haudutettuna uunissa, niistä tulee mureita ja suussa sulavia. Hän yleensä tekee kermaisen kastikkeen, joka suurustetaan vehnäjauholla ja seassa on myös sipulia.
Itse tein tällä kertaa hieman karpimman version ilman vehnäjauhoja ja annoin lihojen hautua pelkässä kermassa. Sinapin korvasin sinapinsiemenillä, ja ne antavat mukavaa potkua possunlihalle. Kaiken kruunaa voissa haudutetut sipulisiivut.
Itse tein tällä kertaa hieman karpimman version ilman vehnäjauhoja ja annoin lihojen hautua pelkässä kermassa. Sinapin korvasin sinapinsiemenillä, ja ne antavat mukavaa potkua possunlihalle. Kaiken kruunaa voissa haudutetut sipulisiivut.
Ylikypsät porsaanlihapihvit kermassa haudutettuna
4-6 hengelle
gluteeniton, vhh
- n. 800 g porsaan ulkofileetä
- voita paistamiseen
- mustapippuria
- 0,5 tl sinapinsiemeniä kevyesti murskattuna
- yrttisuolaa
- 2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
- 1 keltasipuli
- 3 rkl voita
Siisti lihafileestä suurimmat kalvot. Leikkaa liha noin sentin viipaleiksi ja nuiji lihapalat ohuehkoksi lihanuijan avulla.
Jauha sinapinsiemenet kevyesti morttelissa tai muovipussissa nuijan tai kaulimen avulla.
Paista molemmin puolin ruskeaksi ja mausta yrttiisuolalla, pippurilla ja sinapinsiemenillä.
Nosta lihat vuokaan, kaada kerma päälle ja peitä foliolla.
Paista 175 asteessa n. 1,5 tuntia.
Kun liha on valmista, hauduta voissa sipulisiivuja kauniin ruskeaksi ja nosta ne lihan päälle.
Jauha sinapinsiemenet kevyesti morttelissa tai muovipussissa nuijan tai kaulimen avulla.
Paista molemmin puolin ruskeaksi ja mausta yrttiisuolalla, pippurilla ja sinapinsiemenillä.
Nosta lihat vuokaan, kaada kerma päälle ja peitä foliolla.
Paista 175 asteessa n. 1,5 tuntia.
Kun liha on valmista, hauduta voissa sipulisiivuja kauniin ruskeaksi ja nosta ne lihan päälle.
Ei kommentteja