Olen suklaakakkujen ystävä, joten tässä teille resepti ihanaan, mintun makuiseen ja täyteläiseen suklaakakkuun. Kakun juju piilee sen kuorrutteessa, jonka voi halutessaan käyttää kastikkeen tavoin. Kuorrute on pehmeää ja valuvaa, ja sopii mielestäni hyvin tämän kakun kanssa molemmin tavoin käytettynä.
Minttutryffelikakku
Kakku:
- 140 g minttutryffeleitä
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 5 kpl kananmunia
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kuorrute/kastike:
- 0,75 dl kermaa
- 140 g minttutryffeleitä
- 2 rkl voita
Kakun valmistus:
Sulata voi kattilassa ja lisää suklaa ja minttutryffelit sekaan. Käytä apuna vispilää, niin tryffelit sulavat paremmin.
Anna seoksen hieman jäähtyä (noin sormenlämpöiseksi). Vatkaa sillä välin kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kaada suklaaseos ohuena nauhana kananmunavaahdon sekaan ja nostele seos sekaisin nuolijalla. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe myös sekaan ja nostele sekaisin.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa 30 min.
Kun kakku on kypsä, peitä se leivinpaperilla ja lautasella ja anna jäähtyä. Näin kakku pysyy mehevänä.
Kuorrutteen valmistus:
Kuumenna kerma ja lisää minttutryffelit sekaan. Sekoita varovasti vispilällä sileäksi ja lisää voinokareet. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja valuta kakun päälle tai käytä kastikkeen tavoin. Kuorrute on hyvin juoksevaa, joten jos kuorrutat kakun, kannattaa kakku pitää ensin jääkaapissa, jotta kuorrute ei niin helpolla karkaa kakun päältä.
Nam, pakko kokeilla. Minkä merkkisiä minttutryffeleitä käytit? :)
VastaaPoistaHei Jaana! Käytin pätkis-pusseja. Käteviä, kun ei tarvitse jokaista palaa erikseen kuoria mistään kääreistä. :)
VastaaPoista