Eipä ole enää montaa kuukautta grillikauteen! Päivät pitenevät ja valon määrä lisääntyy, joten on ihanaa suunnitella jo jotain kesäisiäkin juttuja. Tästä inspiroituneena tein kukkakaalia uunissa pienellä BBQ-sävytteisellä marinadilla höystettynä. Kesällä tämä onnistuu myös grillissä, mutta nyt tyydyin paistamaan ruoan sähköuunin vastuksien paahteessa.
Nettistä löytyy paljon eri versioita hakusanalla cauliflower wings, mutta sävelsin omani niistä aineista mitä kaapista sattui löytymään. Pinta saa hieman ruskistua uunissa tai grillissä, mutta jos et paahteisesta mausta niin välitä, voit kääriä kukkakaalit myös folionyytteihin.
BBQ-kukkakaali eli cauliflower wings
neljälle
gluteeniton, maidoton, kananmunaton, vegaaninen
- 500 g kukkakaalia
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl valkosipulijauhetta
- 1/4 tl sipulijauhetta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 mm jauhettua korianteria
- 1 mm sinappijauhetta
- 1 rkl sriracha-kastiketta
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 rkl muscovado siirappia
- 0,5 tl merisuolaa
- mustapippuria
- 4 rkl dukkah-siemenseosta
Revi kukkakaalista suupalan kokoisia kukintoja ja huuhdo ne siivilässä. Valuta kuivaksi ja sekoita kaikki mausteaineet laakeassa kulhossa. Lisää joukkoon kukkakaalit ja sekoita maustetahna niin, että se levittyy hyvin kukkakaaliin. Kaada marinoidut kukkakaalit pieneen uunivuokaan, ripottele pinnalle dukkah-seosta ja paista 225 asteessa n. 20 min.
Ei kommentteja