Kuivahtaneet paahtoleivänpalat saavat uuden elämän, kun ne käyttää mausteiden kera uunissa. Rapeat leipätikut sopivat keiton kaveriksi, juustotarjottimelle tai muuten vain naposteluun ja dippailuun. Yrttejä ja mausteita varioimalla saat mitä erilaisempia makuvaihtoehtoja.
Tällä kertaa tein aika klassisen makuyhdistelmän leipätikkuja, jotka tarjosin pehmeän kasvissosekeiton kanssa. Keittoreseptiin pääset tutustuaan tästä linkistä. Tarjolla oli myös edellisessä postauksessa mainitsemani kidneypapudippi, jonka resepti on myös tulossa blogiin.
Rapeat valkosipulileipätikut
kahdelle
kananmunaton, maidoton, (vegaaninen leivästä riippuen)
- 4 kpl paahtoleipäsiivuja
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria
- suolaa
- yrttejä
Leikkaa leipä n. 1,5 cm paksuisiksi tikuiksi ja asettele ne pienelle uuninpellille leivinpaperin päälle. Murskaa valkosipuli pieneen kulhoon ja lisää sen sekaan oliiviöljy ja ripaus pippuria ja suolaa. Sirottele seos leipien päälle ja paista 200 asteessa n. 15 min, kunnes leivät ovat rapeita. Ripottele pinnalle halutessasi yrttejä, esim. persiljaa tai korianteria tai ruohosipulia.
Ei kommentteja