Chian siemenet ovat olleet pinnalla jo jokusen vuoden ja nykyisin niitä löytää onneksi monesta tavallisesta ruokamarketista. Siemenet ovat pieniä ja kovia, mutta nesteeseen joutuessaan ne turpoavat hyytelömäiseksi sammakonkuduksi. Omassa käytössäni olen huomannut, että happamiin mehuihin tai maitoon ne eivät niin hyvin turpoa, kun taas kasvimaidot puolestaan ovat erittäin hyviä mm. chia-vanukkaiden valmistamiseen.
Käytän monesti vaniljalla maustettua soija- tai kaurajuomaa, joka chian siementen kanssa sekoitettuna muuttuu nopeasti herkulliseksi jälkiruoaksi makeannälän iskiessä. Sekaan tai pinnalle voi pilkkoa hedelmiä tai marjoja maun mukaan. Helppoa ja nopeaa, eikä sieltä epäterveellisimmästä päästä!
Vaniljan makuinen chia-vanukas
yhdelle
gluteeniton, maidoton, vegaaninen, kananmunaton
- 1 dl vaniljan makuista kaura- tai soijajuomaa
- 1 rkl chian siemeniä
- 1 (veri)appelsiini
Sekoita vaniljajuoma ja chian siemenet sekaisin ja anna turvota n. 10 min, kunnes seos on vanukasmaista.
Pilko sekaan appelsiini tai muu hedelmä ja nauti heti tai säilytä jääkaapissa syöntihetkeen.
Tämän voi sekoittaa esimerkiksi illalla valmiiksi jääkaappiin, jolloin aamupala on valmiina odottamassa.
Ei kommentteja