Persikkapiirakka


Meillä lähipäivät ovat vierähtäneet sairastaessa, mutta onneksi pääsiäisherkut ovat tehtynä ja nyt voi keskittyä vain nautiskeluun.
Persikkapiirakka on ihanan keväinen ja täytteenä toimiva vaniljarahka tuo jämäkkyyttä ja mehevyyttä.

Tätä kannattaa kokeilla myös omenaversiona!


Persikkapiirakka


irtopohjavuoka (n. 28 cm) 

Pohja:

  • 3 kpl kananmunia

  • 1,5 dl taloussokeria 

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 dl maitoa

  • 100 g voita

  • 1,5 tl leivinjauhetta 

  • 3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Täyte:

  • 250 g maitorahkaa

  • 0,75 dl taloussokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 rkl kreemijauhetta 

  • 0,5 dl maitoa

Pinnalle:

  • 1 prk (n. 235/415g) säilykepersikkaa

Sekoita kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää pallovispilällä sekaan maito, sekä jauhot joissa leivinjauhe. Lisää lopuksi sulatettu voi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan

Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lusikoi rahkatäyte irtopohjavuokaan sinne tänne. Massan ei tarvitse olla tasaisesti.

Valuta persikat, kuutioi ja ripottele ne piirakan pinnalle.

Paista 200 asteessa keskitasolla noin. 45-50 min.

Ei kommentteja