Pastan salaisuus piilee yksinkertaisuudessaan siinä, että se valmistetaan alusta loppuun samassa astiassa muiden raaka-aineiden kanssa.
Tämä toimii myös talouksissa, missä asuu hieman isompia koululaisia. Pasta-ainekset voi viipaloida kattilaan valmiiksi ja nostaa yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä ei tarvitse muuta kuin heidän itse lisätä vesi ja keitellä ruoka valmiiksi.
One pot kinkkupasta
Neljälle
- 250 g kuivapastaa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 200 g kypsää kinkkua (esim. palvattua)
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 kpl sipulia
- 5 dl vettä
- ripaus mustapippuria
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 2 rkl basilikaa kuivattuna tai tuoreena
- 10 g parmesan juustoa
Ota keittämistä kestävä pata tai kattila ja aseta sinne pasta. Puolita tomaatit, viipaloi sipuli, kinkku ja valkosipuli myös pataan. Mittaa mukaan vesi ja lisää lihaliemikuutio ja mustapippuria myllystä.
Keitä kannen alla hiljalleen välillä sekoitellen n. 25 min, kunnes pasta on kypsää. Lisää lopuksi sekaan tuoretta basilikaa silppuna, sekä parmesan juustoa raasteena.
Pastan ei tarvitse imeä kaikkea nestettä itseensä, vaan liemi toimii samalla kastikkeena.
Ei kommentteja