Rommitee sopii glögin tilalle mainiosti joulunaikaan. Mausteinen teevesi kiehautetaan rusinoista, inkivääristä, kanelista, pomeranssinkuoresta, kardemummasta, neilikalta ja tähtianiksesta - aivan kuten glögipohjakin. Lopuksi musta tee haudutetaan tähän mausteliemeen ja makeutetaan hunajalla, sekä terästetään rommilla.
Glögimausteen voi ostaa valmiina kuivapakkauksena kaupan maustehyllystä, tai käyttää irtomausteita.
Jouluinen rommitee
4 annosta- 1 pussi glögimaustetta tai pala inkivääriä, 4 kpl kardemummansiemeniä, 4 kpl neilikkaa, pala pomeranssinkuorta, 1-2 kanelitankoa, 0,25 dl rusinoita
- 2 tähtianiasta
- 0,75 l vettä
- 8 g/4 pussia mustaa teetä
- hunajaa maun mukaan (n. 4 rkl)
- 1 sitruunan tai pienen appelsiinin mehu
- 1-2 dl tummaa rommia
Mittaa glögimausteet kattilaan veden kanssa ja kiehauta. Sammuta levy ja anna liemen tekeytyä 1 tunti.
Kuumenna sen jälkeen kiehuvaksi ja hauduta musta tee siihen.
Siivilöi, lisää sitrusmehu, hunaja ja rommi.
Ei kommentteja