Luumu-omenakiisseli tuoreista luumuista - Ilman lisättyä sokeria!


Tänä syksynä saimme puristettua omista omenapuista paljon mehua. Tuorepuristettua omenamehua voi hyödyntää kiisseleiden pohjassa tuomaan makeutta, ja nyt luumusesongin aikaan nämä yhdistämällä saakin maistuvaa kiisseliä ilman lisäsokeria.
Kaupan omenamehu kelpaa kiisselipohjaksi myös hyvin.


Luumu-omenakiisseli ilman lisättyä sokeria


6 annosta


  • 300/250 g tuoreita luumuja
  • 5 dl tuorepuristettua omenamehua
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl kylmää vettä
  • ripaus kanelia


Viipaloi luumut ja poista kivet. Mittaa kattilaan omenamehu ja lisää luumuviipaleet ja kaneli joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada perunajauho-vesiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kun kiisselin pinta kuplahtaa ja seos sakenee, nosta se pois liedellä. Älä hämmennä liikaa, jotta kiisseli ei liisteröidy sitkeäksi.

Kirpakka kiisseli voidaan tarjota esimerkiksi puuron tai vatkatun kerman kanssa. Maistuu myös sellaisenaan.

Ei kommentteja